Zoekertjes!

Beste kandidaat grootouders en gezinnen,

Wegens omstandigheden hebben we beslist om het project Elif STOP te zetten. Dit na zes hartverwarmende jaren met mooie matches en vele ontroerende zoekertjes.

We zijn je dankbaar voor je interesse, vertrouwen en hoop! Dankzij jou geloven we elke dag meer in de kracht van het ontmoeten, het delen en het zorgen voor elkaar. Dit gaan we nu even op een andere manier doen en mogelijks komen we ooit daarom ook terug met Elif.

We wensen je een omgeving toe met warme mensen.

Liefs,

Lea

& Elif-team

info@elifvoorgrootenklein.be
Zoekertjes van KANDIDAAT GEZINNEN

ZKGE116

Ik ben een alleenstaande mama met twee lieve dochters van zeven en net één jaar. Hun papa is een gekende donor, waarmee de meisjes wel een heel fijn contact hebben, maar die niet betrokken is bij de opvoeding (noch emotioneel, noch financieel) en die bovendien heel ver woont. Zijn ouders zijn gestorven en dus de grootouders van die kant hebben mijn dochters nooit gekend. Ik ben jammer genoeg niet zo'n jonge mama (buiten mijn wil om, maar mama worden gaat niet bij iedereen zo vlot jammer genoeg), en mijn eigen ouders zijn dan ook al oudere grootouders. ze zijn heel lief voor de kinderen en we gaan er heel regelmatig op bezoek, ik ben dan ook heel dankbaar dat ze hun oma en opa nog kennen. Maar wegens hun leeftijd zijn ze jammer genoeg niet meer zo actief , en dus kunnen ze niet echt meer dingen met de kinderen ondernemen. ik hoop dat ze er nog heel lang zullen zijn, want ik vind grootouders heel belangrijk (zelf had ik een heel goeie band met mijn oma en opa) maar jammer genoeg is de kans groter dat dat misschien niet zo lang zal zijn als bij een jongere oma en opa. Bovendien zou het voor zo jonge kinderen wel heel erg fijn zijn als ze nog van alles konden ondernemen met hun oma en opa. Daarom zou ik heel blij zijn met lieve wens-grootouders (liefst tweede helft zestigers...maar leeftijd is zeker geen breekpunt), als het kan liefst een koppel, want een extra man in hun leven als rolmodel kan zeker een meerwaarde betekenen voor hen, gezien ze hun papa minder vaak zien. Mijn oudste dochter is een vrolijk, ondernemend meisje met veel vriendinnetjes, dat houdt van dansen, ballet, paardrijden, de zee, de natuur, een dagje naar het pretpark, ...maar ook van lezen, tekenen en urenlang kan spelen met haar playmobil en poppen. ze is zeer creatief en snel enthousiast te krijgen, maar ze is ook heel graag gewoon thuis en is ook een beetje tv-verslaafd jammer genoeg. Als alleenstaande, werkende mama is het niet altijd makkelijk om de hele tijd te helpen invullen, bovendien slorpt haar kleine zusje (net één jaar) nog heel veel tijd en aandacht op. en dus zou een paar enthousiaste, creatieve, ondernemende grootouders zeer welkom zijn. Ook voor de kleine spruit, natuurlijk een kleine hartenbreker maar ondertussen stilaan ook een zeer ondernemend dametje aan het worden, zou het geweldig zijn om twee extra, lieve, koesterende mensen in haar leven te hebben, die samen met haar de wereld willen (her)ontdekken. Wij wonen in Brugge, en een koppel uit de omgeving zou natuurlijk wel fijn zijn. Anderzijds zijn wij wel mobiel en ook mensen die verder wonen mogen zeker reageren.. het kan ook leuk zijn een paar leuke logeer-grootouders te hebben ;-) . Welbedankt!

ZKGE117

Hallo, we zijn een gezin uit Hoegaarden met twee leuke kinderen (Emma: 7 jaar en Mil: 6 jaar). We zijn op zoek naar plusgrootouders in de regio Tienen/ Hoegaarden die leuke dingen willen doen met onze kindjes.

ZKGE118

Wij zijn een gezin uit groot Menen en hebben 2 lieve kindjes: een jongen van 5 en een meisje van 1. Ik hoor constant van vrienden en collega's dat de kindjes af en toe mogen gaan overnachten bij de grootouders. Wel dit missen wij nu eenmaal met name lieve grootouders die zich nog jong van hart voelen en leuke dingen willen doen met de kinderen. Onze ouders zijn immers minder mobiel geworden en kunnen het helaas niet meer aan om voor onze kindjes te zorgen of met hen te spelen en grootouder'dingen' te doen. Voel je je geroepen om een deel uit te maken van ons warme gezin?, stuur gerust een bericht en wie weet .... tot gauw:)

ZKGE119

Ik komt uit Indonesië maar woon al 14 jaar in België en mijn man komt uit Nederland. We hebben 4 lieve kinderen van 12 jaar, 10 jaar, 6 jaar en 18 maanden. Mijn ouders wonen nog in mijn geboorteland en mijn schoonvader is 5 jaar geleden gestorven dus blijft mijn schoenmoeder van 84 jaar oud maar zij woont in Nederland dus zien onze kinderen bijna nooit. Mijn man werkt fulltime(soms zaterdag moet ook werken) en ik ben werkloos. Maar dadelijk moet ik naar stage gaan. Ik heb fibromyalgie, cvs en lumbalgië. Ikzelf heb ook (steun) grootouders gehad want mijn grootouders zijn gestorven vóór mijn geboorte van beiden kanten van mijn ouders. Ik heb de indruk dat grootouders nu veel prominenter aanwezig zijn in het leven van kleinkinderen. Er zijn de grootouderdagen op school, veel kindjes worden al eens brengen- en afgehaald aan de schoolpoort door oma of opa, of gaan er logeren. Zeker wanneer ik ziek ben of slechte moment (pijn en spierontsteking) heb of rust nodig moet ik altijd een andere mama vragen om mijn kinderen wegbrengen- en afhalen van school en dat is soms heel vervelend. Wij zijn altijd met ons tweetjes en soms heb je nood aan iemand anders. We voelen ons daardoor wel een beetje ‘alleen’ op de wereld en willen daar echt iets aan doen. Daarom zijn wij op zoek naar steungrootouder(s). Grootouders die echt mee betrokken zijn in hun leven (en in dat van ons), veel meer dan enkel af en toe eens een bezoekje of eens helpen oppassen. Eigenlijk een echte oma en/of opa die samen met ons onze kinderen graag wil zien. Een oma en/of opa waar ook wij een goede band mee kunnen opbouwen en waarmee er hechte band kan ontstaan zodat we er, net als familie, voor elkaar kunnen en mogen zijn.

ZKGE120

Hoi, wij zijn een gezinnetje van 6. Papa, 4prachtige (B)engels en mama. Helaas is onze "familie" niet zo op ons gesteld, mischien omdat we zo nu en dan eens een beetje teveel lawaai maken? Of mischien omdat onze handjes een keertje teveel tegen de ramen hebben gekleefd...? Of omdat we de net geschildere muur als nieuw schilderdoek aanzagen?... de kwast lag voor het grijpen en het was naar mama's zeggen een heus kunstwerkje. Papa is 30jaar, wy kleine kapoetjes zijn er 7,6,4,3. En mama... nu ja, nog niet zo oud als we durven zeggen ;) We houden van spelen en ravotten, snoeperen, babbelen, knutselen... echte bezige bijtjes... eventjes bij vermelden dat er wel vervelende allergietjes zijn onder ons, zo kan er iemand niet op dieren, melkproducten en fruit met pitjes, een atopisch velletje is voor ons ook niet vreemd. Hier hebben we goede cremekes voor :) wy groeien op in het mooie waasland, meer bepaald Sint.Gillis Waas. Wij gaan binnekort ook naar de chiro, daar gaan ze ons leren hoe je een echt kamp maakt met hout en touw. Het zou fijn zijn moesten we een leuke opa en oma hebben om dit alles ook met te delen... iemand die af en toe eens aan ons denkt zoals bv of we een goed rapport hebben, of die naar de kerk komt als we onze communie doen of eens een stukje taart komt eten als we jarig zijn... of gewoons eens belt om te vragen hoe het met ons gaat. Dit zou heel fijn zijn. Getekend, drukke dolle bende.

ZKGE121

k ben een alleenstaande mama en ben opzoek naar een oma. Mijn dochtertje is nu 3 maand. Ik zou het leuk vinden dat er een oma zou zijn in het leven van mijn dochter. Deze oma kan dan leuke dingen doen met haar en zo ook de mama helpen inzake de opvang (van tijd tot tijd, dus niet constant). Dit voor de regio Lokeren .

ZKGE122

Wij wonen in Steenhuffel. We zijn een Belgisch-Braziliaans gezin met twee kindjes (6 jaar en 2 maand). Zelf ben ik onderwijzeres en mijn man is loodgieter. Mijn moeder overleed 5 maand geleden na een slepende ziekte. en mijn vader heeft ondertussen reeds nieuwe partner. Mijn schoonouders wonen in Brazilie. Daarmee dat we graag iemand zouden vinden die de rol van grootouder kan opnemen... Bedankt voor je interesse. Vriendelijke groeten.

ZKGE123

Ben een alleenstaande moeder van 31jaar. Mijn dochter is 4jaar. 24/08/12. Ik ben geadopteerd toen ik 5 jaar was van uit Rwanda dus mijn dochter haar oma woont in Rwanda, opa is helaas bij de genoïcide vermoord. Mijn dochter is altijd bij mij gaat nooit naar haar papa. Mijn dochter Amélia is een heel mooi meisje. Ze is een mengeling, heeft een mooie mokka kleurtje en prachtige krullen. Ze krijgt overal wel veel aandacht waar ik kom maar dat is van mensen waar je geen band mee ontwikkelt. Ik wil graag dat ze aandacht krijgt van mensen die wel in haar leven blijven. Op school was er oma en opa dag en er was niemand voor haar dan breekt mijn hart echt. Ik wil voor haar een lieve oma en/of opa die oprecht met haar tijd wilt doorbrengen en haar verhalen vertelt over hoe het vroeger was in hun tijd. Ik ben zorgkundige en vond dat heel boeiend om die verhalen van vroeger te horen maar ik kan Amélia dat niet zo boeiend uitleggen. Na een tijd als er een band is opgebouwd dat jullie alleen uitstappen kunnen gaan doen of eens kunnen babysitten. Wij zijn van Hasselt. Ik hoop op een spoedige reactie van oprechte lieve grootouder(s).

ZKGE124

Hallo, ik ben een 37 jarige mama, getrouwd met een schat van een man en wij hebben 2 kinderen. Omdat ik nooit geen ouders heb gehad, mis ik enorm een mama figuur maar zeker ook grootouders voor ons kinderen. Onze dochter doet haar communie en op zo momenten vind ik het heel moeilijk. Ik heb ook geen broers of zussen en de kinderen geen nichtjes of neefjes dus wij zijn altijd met ons viertjes. Nu met kerst hebben we gelukkig nog mijn grootouders maar die mensen zijn diep in de tachtig. Ik zou het ontzettend fijn vinden om samen met de kinderen en jullie eens iets te doen, bv gewoon thuis eens gezellig thuis zitten met een koffietje en een stukje taart. Wij zijn van zuid-limburg ( Belgie). Wij kijken er alvast naar uit om e.v kandidaten te ontmoeten. Lieve groetjes.

ZKGE125

Ik ben een mama van 4 schatten van kinderen. 2 zoontjes van 9j en 4 j en 2 dochters van 11j en 6 maand. Ben gelukkig gehuwd. Ondanks mijn lieve gezin ontbreekt er iets heel belangrijks, een oma en opa. Ikzelf heb geen makkelijke jeugd gekend en sinds 6,5 jaar hebben mijn ouders alle contact met mij en de kindjes verbroken. Dit heeft een heel groot effect op mij en de kindjes. Mijn 2 kleinsten weten helemaal niet wat het is om een oma en opa te hebben die hun alle liefde en geborgenheid biedt. Mijn schoonmama is recent overleden en mijn schoonpapa heeft het heel moeilijk met zijn eigen. Ik lijd er enorm onder dat ik en mijn kindjes die warmte moeten missen, de bezoekjes aan oma en opa, de feestdagen, verjaardagen zonder hun... Wij zouden het plezant vinden als we hun bij ons in de buurt konden vinden. Zijn jullie die 2 lieve mensen die het zien zitten om 4 lieve kids en hun mama en papa een warm hart toe te dragen en dat van ons te willen ontvangen?? Laat het dan snel weten. Wij zijn van Zonhoven.

ZKGE126

Wij wonen in Sint-Amandsberg nabij Gent. We zijn op zoek naar een lieve oma en of opa die wat meer aanwezig zou kunnen zijn in ons leven. Onze families wonen ver (in Limburg en in Spanje) en daarom zou het fijn zijn iemand wat dichterbij te hebben om oma en opa-dingen mee te doen :) om regelmatig ook op terug te kunnen vallen enerzijds, en om fijne uitstapjes mee te maken of gezellig mee samen te zijn anderzijds. Onze zoon is geboren op 1 juni 2015 en alle liefdevolle aandacht is zeer welgekomen :)

ZKGE127

Ik ben een alleenstaande mama van 42 jaar met een dochter van bijna 3 jaar (°Aug 2014). De papa heeft haar niet erkend en is in geen opzicht betrokken bij de opvoeding van mijn dochter. Wij wonen in Tienen en hebben geen familie in de buurt wonen die ons af en toe kan helpen. Wij zijn op zoek naar een toffe persoon (of “buurt” Oma/Opa) die af en toe kan inspringen met het brengen/afhalen van school en/of om samen toffe activiteiten te doen.

ZKGE128

Hoi, ik ben een alleenstaande mama van 36 jaar met een dochtertje van vier jaar. Wij wonen in Borgerhout. Zij is half marokkaanse en heeft haar grootouders langs papa's kant nog nooit gezien doordat zij in marokko wonen. Door een recente breuk met mijn vader, blijft er dus mijn mama over en mn ex-plus mama. Die zien we echter niet zo heel vaak omdat ik zelf geen rijbewijs heb en zij toch wel effe een stukje verder wonen. Mijn dochtertje is een spring in-het-veld met heel veel liefde in haar. Een echt knuffelmieke met een rateltong (juist haar mama). Het zou dus tof zijn moesten wij een opa/oma in de buurt hebben waar ze af en toe een lach kan gaan toveren.

ZKGE129

Wij zijn een nieuw samengesteld gezin uit Antwerpen (LO). De kinderen van mijn man hebben 2 grootouderparen, waarvan één paar om de hoek. Ons eigen kindje (16 maanden, dec 2015) heeft een fantastische oma en opa, maar dan wel op een kleine 100 km afstand. Langs mijn kant zijn er door omstandigheden geen grootouders. Ik wens hem van harte ook een lieve oma en/of opa die in de buurt wonen en die hem mee zien opgroeien. Vervanggrootouders die hem later eens verrassen door hem van school te halen om pannenkoeken te komen eten bij hen thuis, die hem die typische warmte en gezelligheid bieden. Ik werk deeltijds dus we zijn zeker niet op zoek naar babysit- of opvangdiensten. Hoewel het natuurlijk heel fijn zou zijn als de vervanggrootouders in een noodgeval kunnen bijspringen. We zijn op zoek naar iemand die ons zoontje mee in het hart wil sluiten. Zowel mijn man als ikzelf hebben een nogal vreemde familiegeschiedenis waardoor wij heel goed weten dat een zelf gecreëerde familieband net zo waardevol kan zijn als een bloedband. Dus wij hopen iemand te ontmoeten waar wij als ouders een leuke klik mee hebben.

ZKGE130

Ik ben een alleenstaande mama met drie kleine kindjes. Twee jongens van 5 jaar en bijna 4 jaar en een dochtertje van 2 jaar. We wonen in de buurt van Gent. Mijn dichtste familie woont ofwel in het buitenland of werken fulltime of zijn net iets te oud om me mee te helpen voor de zorg van m’n kindjes. Ik denk vaak hoe mooi het moet zijn om een paar mensen te hebben in ons leven die echt bijna dagelijks betrokken kunnen zijn bij de zorg van de kindjes. Het zou uiteraard vooral praktisch handig zijn maar ook voor de kids een mooie extra om iemand te hebben die veel liefde en zorg kan brengen. Iemand die misschien zelf geen kleinkinderen heeft en daarvan droomt.

ZKGE131

He hallo! Dag opa, oma, nonkel of tante in spé!.... Wij zijn een gezinnetje van vijf woonachtig in Riemst, Limburg. Wij zijn samen met een papa en een mama, een grote zus van 9 en twee broertjes van 7 en 4. Wij lopen al eens te fantaseren hoe fijn het zou zijn om iemand in de buurt te hebben waarmee we de vreugde van ons samenzijn kunnen delen. Wij zijn vrijzinnig humanistisch georiënteerd met een grote liefde en interesse in mensen: in al wat hun beweegt, doet leven en verlangen. Hoe zou jij /zouden jullie iets voor ons en onze kinderen willen of kunnen betekenen? Mee lezen in de klas, een ijsje eten om de hoek, meekijken met het huiswerk dat gemaakt moet worden of gewoon gezellig met ons een potje koken na schooltijd en wat tijd met ons doorbrengen. Wij zijn gewend om veel met anderen te delen en veel met andere mensen op te trekken. De kinderen laten zich graag meenemen in de natuur, op een fietstochtje, naar de speeltuin of de kinderboerderij… en zijn vaak met iets eenvoudigs al heel tevreden. Ze helpen ook wel eens een handje in de moestuin; papa of mama mogen helpen vervult ze dan met trots. Opa’s en oma’s hebben we in overvloed, alleen wonen ze erg ver bij ons vandaan. We koesteren de momenten dat ze bij ons kunnen zijn, genieten daar dan erg van. Maar missen iemand in de buurt die niet alleen op bezoek komt, maar meer onderdeel uitmaakt van ons gezinnetje. We staan open om mensen te leren kennen en in onze kring op te nemen. We nemen graag de moeite om jullie nader te leren kennen. In afwachting van jullie reactie, met vriendelijke groet.

ZKGE132

Ik ben 24 jaar en woon sinds een jaar alleen in het centrum van Antwerpen. Ik heb geen grote familie, enkel een tante, een nonkel, een zus en een broer. Wij komen heel goed overeen, maar zoals je merkt missen er enkele gezinsleden. Mijn grootmoeder en meter stierven beiden op het einde van 2009. In juli 2010 stierf ook mijn mama. Omdat we nooit een goede band met onze papa hadden, zag hij zijn kans en nam hij de benen. Hij nam zijn moeder mee. Wij kunnen allemaal goed ons mannetje staan, maar ik mis het wel om dingen te doen die je met je ouders of grootouders zou doen. Ik zoek daarom een bomma/omaatje/opaatje die wat gezellig door de straten van Antwerpen wil kuieren, samen naar mooi en meedogenloos wil kijken (zenden ze dat nog uit?) en koffietjes wil drinken. Ik hou ook van hondjes, dus ik vind het prima om met de hond te gaan wandelen! Groetjes

ZKGE133

Jongen van bijna twee wonende te Hemiksem (Antwerpen) is op zoek naar nieuwe grootouders. Ik ben een zeer actieve jongen die graag buiten speelt. Ik heb een zuiders temperament. Mijn voorouders zijn aan de ene kant van Spaanse origine en Franse origine aan de andere kant. Ik brabbel enorm graag en ben ook verlegen bij mensen die ik niet ken. Ik ben klein van gestalte en een licht gewichtje maar als het moet ben ik zeer sterk. Het liefst speel ik buiten in de tuin. Haal uiteraard ook kattekwaad uit zoals het moet bij een jongen van twee. Ik ben op zoek naar nieuwe grootouders liefst iemand die gepensioneerd is en uiteraard getrouwd is, bij deze zoek ik eigenlijk een gepensioneerd koppel die af en toe wat tijd voor mij vrij kan maken. Waarmee ik toffe en creatieve dingen mee kan doen. Omdat ik enorm graag buiten ben hou ik ook van weg gaan naar de winkel, een uitstapje en uiteraard naar de zoo gaan.

ZKGE134

Hallo, ik stel me graag even voor.Ik ben een alleenstaande moeder met twee puberdochters (16j en 18j). Mijn kinderen hebben door een problematische scheiding praktisch geen contact meer met hun vader. Mijn ouders zijn niet echt betrokken bij ons gezin. Ik zoek een stel meelevende grooutouders die echt 'aanwezig' kunnen zijn voor hen en misschien ook een beetje voor mij.... Wij wonen in Liedekerke samen met onze lieve hond.

ZKGE135

Hallo! Wij zijn Z. en G., trotse ouders van D. Zij is onze dochter van 2 jaar en een half. Z. werkt al heel wat jaren als magazijnier bij GLS. Mama werkt niet. Onze dochter gaat sinds november ’17 dagelijks met een grote glimlach naar de kleuterklas. Wij schrijven dit zoekertje omdat we op zoek zijn naar een grootouder of naar grootouders, die iets kunnen betekenen voor ons en onze dochter. Wij hebben jammer genoeg geen familie en weinig vrienden in België, waardoor onze dochter altijd alleen bij ons is en weinig andere mensen kent. Wij als ouders zijn allebei afkomstig uit Congo, maar zouden graag hebben dat onze dochter ook met andere culturen in contact komt en deze leert kennen: bij elkaar op bezoek gaan, samen spelen, praten, uitstapjes maken. We zijn op zoek naar grootouders die zowel Frans als Nederlands kunnen praten, zodat ook wij goed kunnen babbelen met jou/jullie. Onze dochter leert nu al een klein beetje Nederlands in de kleuterklas, maar zelf begrijpen wij dit niet zo goed omdat we thuis vooral Frans spreken. Wij wonen in de regio van Boom. Het zou voor ons leuk zijn om een familie dichtbij te vinden, zodat we ons met het openbaar vervoer makkelijk kunnen verplaatsen als we op bezoek willen komen. Wie wil er ons graag leren kennen en onze dochter de kans geven om samen met jullie op te groeien? Wij kijken er alvast naar uit om jou/jullie te ontmoeten! Vele groetjes van Z., G. en D. Bonjour! On est Z. et G., nous sommes les parents fiers de D. Elle a 2 ans et demi. Z. travaille dans un entrepôt chez GLS depuis quelques années. G. ne travaille pas. D. va à l’école depuis Novembre ’17. Elle l’aime beaucoup. Nous écrivons cette annonce parce que nous cherchons une famille de grand père et grand mère pour notre fille. Malheureusement, nous n’avons pas des famille ou beaucoup des amis en Belgique. Souvent, la petite est toujours avec nous à la maison. Nous sommes d’origine Congolaise, mais on voulait aussi que notre fille habitue avec des autres cultures pour faire des visites, pour jouer ensemble, parler et faire des activités J Nous aimerions trouver une famille qui parle néerlandais et français, pour bien parler aussi avec nous. Notre fille apprend un petit peu de néerlandais à l’ école, mais on ne le comprend pas beaucoup. À la maison, on parle souvent le français. Nous vivons à Boom. C’est mieux que vous habitez pas trop loin, ça serait plus facile pour nous de vous rendre une visite. Nous sommes impatients de vous rencontrer! Beaucoup de salutations, Z., G. et D.

ZKGE136

Hallo, ik ben een alleenstaande mama van 32. Ik werk al 4 jaar als tandartsassistente en hoop nog door te kunnen groeien in mijn job! Sporten doe ik ook graag tussendoor. Ben sindskort gescheiden en woon samen met mijn 2 zoontjes van 11 en 7. De oudste gaat dus vanaf volgend jaar naar het middelbaar. Hij voetbalt al 5 jaar en de jongste wilt ook sporten, maar ik kan niet overal tegelijk zijn:) Ik heb geen enkele familielid hier ik de buurt en sta er dus alleen voor. Heel vaak heb ik het moeilijk op gebied van opvang of advies en kan er nergens mee terecht. Mijn moeder woont in Nederland en mijn vader nog verder weg. Ik en de jongens missen de aandacht , steun en warmte van mensen om wie wij kunnen geven en andersom! We wonen in Balen en hopen op een positieve reactie!

ZKGE137

Wij zijn op zoek naar een oma en/of opa voor ons 2 dochtertjes van 3 en 7. Ik en mijn vriend zijn twee familiemensen en missen een oma en opa voor onze kindjes! Verjaardagen, komende communiefeesten, kerstmis en nieuwjaar samen te vieren en te delen. Een oma en opa zijn beiden gestorven aan kanker. De andere oma horen we zelden, en de andere opa kennen we zelfs niet. Wij gunnen het onze dochtertjes zo om ook de liefde en vriendschap te krijgen van een oma en opa. Wij wonen in Londerzeel. Wij doen alles samen met onze kindjes en ze zijn ons alles! Ze zijn zo mooi en lief. Het zou zo leuk zijn om dingen samen te doen, wij missen immers ook grootouders rondom ons.

ZKGE138

Ik ben een alleenstaande mama van 32 met een zoontje van 7. Ik studeer Orthopedagogie en zit in mijn laatste jaar. Ruben is een actief en vrolijk ventje dat gek is op voetbal en Pokémons. Hij is een babbelaar, ongelooflijk lief, sociaal en bij de pinken. Wij wonen in Antwerpen-Centrum met ons tweetjes. We gaan graag samen Pokémons vangen en houden ongelooflijk veel van gezelschapsspelletjes en verkleedpartijtjes. Ruben ziet zijn papa nog regelmatig en langs die kant heeft hij familie maar langs mijn kant heeft hij alleen mij en mijn tante, die niet in België woont. Ik heb een moeilijke jeugd gehad en daarom is het tot een breuk gekomen met mijn ouders. We voelen al jaren een gemis aan de warmte van familie op feestdagen en verjaardagen. Ook wanneer er niemand is om op terug te vallen als het nodig is, of om fijne uitstapjes mee te maken of gezellig mee samen te zijn merken we dat we eigenlijk niet veel diepgaande contacten hebben. We missen mensen in ons leven die betrokken zijn en waar we een warme langdurige band mee op kunnen bouwen. Via deze weg hopen we steunfamilie te vinden die bereid is ons in hun hart te sluiten, en omgekeerd ook natuurlijk :-) Afstand is voor ons niet zo'n probleem.

ZKGE139

Hallo daar! Ik ben een moeder van 37 jaar, en heb twee pittige koters: een zoon van 8 jaar en zoon van 4 jaar. Het zijn echte jongens, hoewel de oudste meer een filosoofje dan een belhamel is. En de jongste? Da's een echte deugniet. Maar (gelukkig) in de goeie zin van het woord. Mijn kinderen houden van alles waar wat beweging in zit, maar verzinnen evengoed zelf toneelstukjes of zijn met verf of klei in de weer. Mij beide ouders zijn een hele tijd geleden gestorven, en hoewel ik een zeer fijne band met mijn schoonouders heb, is die wat verwaterd sinds ik gescheiden ben. Ik zoek dus fijne grootouders. Mensen die wat ruimte in hun hart en agenda hebben om af en toe eens iets samen te doen, maar ook op hun manier deel kunnen uitmaken van mijn leven en dat van mijn kinderen. Ideaal zou zijn als ze grootouders in de buurt wonen; omgeving Antwerpen-Zuid, Berchem bijvoorbeeld. Tot binnenkort, wie weet?

ZKGE140

Ik ben een alleenstaande mama met een prachtige dochter van 4. Door co-ouderschap is ons meisje week om week bij mij. Spijtig genoeg hebben zowel mijn ex als ik onze ouders verloren. Hij zijn moeder, ik mijn beide ouders als kind. Ook met mijn broers heb ik weinig contact omdat we als kind op een andere locatie geplaatst werden. Dit alles maakt dat ik het spijtig vind voor mijn dochtertje dat ze zo weinig familie heeft om op terug te vallen en om het leven mee te delen. Zij geeft ook zelf aan dat ze beseft dat wij 'maar met twee' zijn. Niet fijn voor mijn moederhart .. Bovendien kan ik zelf af en toe ook wel wat goede raad en een luisterend oor gebruiken. Mijn dochtertje en ik zouden dus heel blij zijn met (een) steungrootouder(s) zodat onze familie wat groter wordt! Wij wonen in Meerhout.

ZKGE141

Hallo lieve oma/opa Wij zijn een gezin met 1 super lieve zoon van 6 jaar waarvan de papa heel veel werkt. Wegens het werk wonen wij bovendien in het buitenland (Europa) maar zijn nog regelmatig in België (Herentals/Eeklo). Heen en weer vliegen om af te spreken is ook niet echt een probleem. Wegens omstandigheden hebben wij niet echt veel familie en ik ben eigenlijk een familiemens. Mijn zoon heeft er heel erg veel last van... Hij is heel zorgzaam op zijn centjes maar voor een oma/opa die echt om hem geeft, wil hij zijn spaarpot wel leegmaken... Dat doet iets met een moeder. Wij zijn niet echt op zoek naar een 'babysit' maar meer naar iemand of een koppel die houdt van reizen en waar het goed mee klikt en graag tot bij ons komt om leuke dingen samen te doen. Ook de feestdagen samen doorbrengen lijkt ons leuk. We zoeken echt aar een extra familie dus. We zijn zelf zeer sportief. Maar kunnen ook genieten van de rust Zl is zeer leergierig en houdt heel veel van sporten Voel je je geroepen, stuur dan als de bliksem een berichtje terug want wij wachten op jou.

ZKGE142

Wij zijn een jong gezin: papa 34j, mama 33j, Andreas 2 jaar, Mathilda 6 maanden en wonen te Westerlo Centrum. Jammer genoeg zijn de grootmoeders aan beide kanten al overleden, één grootvader woont relatief ver weg en de andere kan 2 bengels niet aan. Daarom zijn wij op zoek naar iemand die enkele dagen per week voor- en/of naschoolse opvang kan voorzien evenals af en toe in het weekend iets leuks kan doen met de kinderen. Kunnen jullie ons met iemand in contact brengen in de regio Westerlo? De bedoeling is om een langdurige relatie op te bouwen.

ZKGE143

Ik ben een alleenstaande mama van 36 jaar. Ik heb 3 schatten van kinderen. 2 zonen van 11 jaar en 8 jaar en een dochter van 6 jaar. Mijn kinderen hebben mijn mama en papa als grootouders. Toch als alleenstaande mama is het niet zo eenvoudig om alleen op hen terug te vallen. Ik heb daarnaast weinig tot geen sociale contacten. Ik ben op zoek naar een leuke toffe oma en/of opa die ons leven kunnen verrijken. Samen dingen doen, er zijn voor elkaar, plezier maken,… We wonen in Rupelmonde en je moet ook wel houden van katten want we hebben er namelijk enkele die ons gezin vervolledigen😊 We kijken er alvast naar uit om jou/jullie te leren kennen…

ZKGE144

Graag had ik ons willen voorstellen. Ik ben een mama van 3kunderen, 14jaar 6jaar en 4jaar. We hebben zelf geen grootouders en missen dit enorm. Samen spelen, zorgen en er voor mekaar zijn. Wij wonen in de buurt van Mechelen. We willen jullie graag leren kennen

ZKGE145

Lieve oma en opa, ik ben Fiona, een guitige peuter van twee jaar en acht maanden. Ik ben op zoek naar grootouders die af en toe voor me willen zorgen, waar ik bij terecht kan voor een knuffel, een kommetje soep, een luisterend oor, ... Ik heb zelf nog drie grootouders, maar door omstandigheden (veraf wonen, werk, andere kleinkinderen) kan ik bij heb niet terecht. Ik woon in Nevele. Ik ben altijd vrolijk en tover binnen de kortste keren een lach op jullie gezicht. Ik ben een ferme babbelaar en aangenaam gezelschap. Ik ben gefascineerd door dieren, reizen en de natuur. Ik puzzel graag en spelen met poppen vind ik ook zeer fijn. Ik help graag mee in de tuin en ook koken doe ik graag (mijn mama en papa zeggen soms wel dat ik voor extra werk zorg :-)Wil je me graag leren kennen? Stuur me dan als de bliksem een berichtje! Hopelijk tot gauw!

ZKGE146

We zijn een familie met een meisje van 1.5 jaar. We zijn uit Polen en we wonen in België sinds 10 jaar. Mama werkt als poetshulp en papa werkt in bouw sector. We zoeken mensen die met ons meisje leuke dingen willen doen. Onze dochter heeft weinig contact met grootouders uit Polen wat ik heel erg vind. Door de ziekte mogen ze naar hier niet komen. Daarom zoek ik iemand die wil met haar soms naar de speeltuin,wandelen of zwembad gaan. Maar ook als ze ziek is voor haar zorgen want het is niet altijd gemakkelijk thuis blijven. We zijn uit Rijkevorsel.

ZKGE147

Grootouder(s) omgeving Maaseik/Weert gezocht. Voor onze twee kinderen van 7 en 3 jaar zijn we op zoek naar een lieve oma en/of opa die af en toe iets leuks met ze wilt gaan doen. Onze kinderen zijn graag buiten, wandelen graag en spelen graag spelletjes binnen.

ZKGE148

Mijn zoon S (11 jaar, zesde leerjaar) en ik, H (38 jaar, alleenstaand) wonen samen met onze twee brave katten in de regio Aarschot - Leuven. Hij is ongeveer 2/3 van de tijd bij mij en 1/3 bij zijn vader. Ik heb gelukkig nog een goed contact met mijn (gescheiden) schoonouders. Zij hebben echter intussen al veel andere kleinkinderen, die allemaal nog tussen de baby- en kleuterleeftijd zitten en waar ze regelmatig moeten bijspringen als oppas. Daarnaast reizen ze graag en hebben ze een druk sociaal leven. Mijn eigen ouders zijn allebei recent overleden en de enige andere familie aan mijn kant, is mijn broer die 100 km verderop woont. Grootouders heb ik jammer genoeg ook niet meer. Dit zoekertje is dus niet enkel voor mijn zoon, maar ook voor mezelf. We willen vooral graag mensen uit onze regio in ons leven die van de generatie van mijn ouders zijn (geboren jaren '40 - '50 - '60). Een klik is er of niet en een band moet langs beide kanten rustig kunnen groeien. Opvang wordt niet verwacht, financiële hulp evenmin. Een babbeltje, een berichtje, een onbevooroordeeld luisterend oor, een aanmoediging, een wandeling, een vieruurtje gaan eten in de stad,... Daar zijn we al dik tevreden mee! S en ik lijken heel hard op elkaar en voelen mekaar perfect aan. We houden allebei van gezelligheid, groen, zon, fantaseren, muziek luisteren, naar de film gaan, gezelschapsspellen en lezen. Beeldschermen nemen geen prominente plaats in in ons huis. We leggen vlot contact, maar soms zijn we ook graag eens rustig alleen. We zijn ordelijk en op onze vrijheid gesteld. Met snoep of ijsjes kan je ons niet verleiden. Met gebak en chocolade daarentegen... S lust veel en proeft alles. We koken vers en we vinden het leuk om af en toe samen een hapjesbuffet te maken. S is cognitief en emotioneel volwassen voor zijn leeftijd. Hij is een gelukkig kind dat graag nieuwe dingen leert en heel behulpzaam is. Hij is assertief en verbaal sterk, maar zeker niet onbeleefd, daar ben ik heel streng op. Iemand die creatief of technisch onderlegd is en samen met hem experimenteert, of iemand die interessante verhalen kan vertellen, zou heel goed bij hem passen. Maar lief en betrokken zijn, zijn de grootste troeven. Wanneer hij je in zijn hart sluit, kan je zeker wat knuffels verwachten. Koppel of alleenstaande, moedertaal en exacte leeftijd zijn niet van belang. Dichtbij wonen en mobiel zijn zouden wel handig zijn. We spreken liever niet af met iemand die binnen rookt of veel alcohol drinkt. Hopelijk tot binnenkort!

ZKGE149

Wij zijn een leuk gezinnetje met 3 flinke dochters van 5-8-9 jaar en een kleine prins van bijna 1 jaartje. Aangezien onze families nogal ver uiteen wonen en wij een familieband missen zijn we op 'zoek' naar Lieve, eerlijke en vooral oprechte plusgrootouders om ons leven te verrijken. Zelf wonen we in Brecht maar we willen vlg jaar verhuizen richting Hemiksem, Schelle, Aartselaar etc  We kunnen in het begin mailen of schrijven en erna sowieso eens afspreken. Alvast een dikke knuffel van ons gezin xx

ZKGE150

Wij zijn een 1 oudergezin (bewuste keuze), mama, 2 jongens °2006 en °2008 en 1 meisje °2005, wij wonen in de parel van het pajottenland, Gooik. Wij zoeken lieve, warme, zorgzame grootouder(s) die deel willen uitmaken van ons gezinnetje, die onze 'houtkachel' willen zijn. Wij zijn niet sportief maar houden van elkaar, van cultuur, creatief bezig zijn, klussen in huis, knutselen, Frankrijk en onze kust. Wij hebben 3 katten. Wij zoeken grootouder(s) die in de buurt van Gooik wonen, en die zich samen met ons willen amuseren, uitstapjes willen maken, nieuwe dingen ontdekken, maar ook lief en leed willen delen.

ZKGE151

Ik ben een bewust ongehuwde mama met twee schatten van kinderen; een jongen van 12 en een meisje van 7 jaar. Daar ik op latere leeftijd mama ben geworden hebben mijn kinderen noch mijn grootouders noch hun opa gekend. Gelukkig hebben we nog onze mémé (mijn mama). Ze is lief voor de kinderen maar haar leeftijd en gezondheid laat het niet toe om dingen met de kinderen te ondernemen. Ik zou het super vinden voor ons gezinnetje, maar in het bijzonder voor mijn kinderen om wens-grootouders te vinden waarmee ze simpelweg “grootouder dingen” kunnen doen. De kinderen zijn heel creatief, houden van muziek en dans. Wij wonen in Oost Vlaanderen. Hopelijk tot binnenkort.

ZKGE152

Wij zijn een gezin met 2 topkerels ( 8 en 6 jaar). Het zijn actieve kerels die graag buitenspelen, op ontdekking gaan maar evengoed graag luisteren naar verhalen en ervaringen van vroeger. Mij man zijn ouders wonen niet in de buurt en zijn onder andere daardoor niet betrokken bij onze kinderen. We zien hen enkel bij familiefeesten. Mijn moeder is bijna eind zeventig en vindt de aanwezigheid van dynamische kinderen zwaar. Langs beide kanten voelt dit als een gemiste kans, voor hen als grootouder maar ook voor de onwaarschijnlijke input en bijdrage die grootouders kunnen hebben. Ikzelf heb mooie herinneringen aan mijn grootmoeder en langs deze weg hoop ik dat onze zonen ook dit mogen opbouwen met een oma of opa. We wonen in centrum Brasschaat. Hopelijk tot snel.

ZKGE153

Ik ben verpleegster en mama van 31 jaar die samen met mijn man 34 jaar die technieker is bezit is van twee kinderen. Zoontje van zes jaar en zoontje van 9 maanden. Wij hebben aan beiden kanten geen ouders meer en mijn kinderen misen dat wel. Wij zijn van sint truiden en zoeken vooral iemand die grootouder zou kunnen spelen om hun wat warme gevoel te geven iemand bij hun te hebben

ZKGE154

Dag toekomstige oma en opa, wij zijn 6 en 4 jaar. We wonen in de Gentste kanaalzone. Ik hou ervan creatief bezig te zijn, van dansen, fietsen, buiten spelen, op ontdekking gaan. Mijn kleine zusje heeft veel energie. Ze houdt net als ik van buiten spelen, ze puzzelt graag en ze speelt ook graag met haar poppen. Wij hebben onze oma’s nooit gekend, ze zijn gestorven voor we er waren. Ook onze ene opa is er niet meer. We hebben dus wel één opa, maar omdat onze papa een nakomertje was is hij al oud (bijna 90 jaar). Daardoor heeft hij geen energie om met ons te spelen of om voor ons te zorgen. En dat missen we natuurlijk wel, want we horen ook verhalen van vriendinnetjes en klasgenootjes. Ook mama mist een moederfiguur in haar leven. Wil jij eens met ons naar de speeltuin, samen met ons koken, knutselen, … kortom: af en toe eens leuke dingen met ons doen? Wij zijn aangenaam gezelschap! Woon je in de buurt van Gent – Evergem – Meetjesland en ben je op zoek naar twee bengels (en hun ouders) om je leven rijker te maken? Stuur ons dan zeker een berichtje. We kijken er nu al naar uit jullie te ontmoeten!

ZKGE155

Hallo! Wij zijn een jong, actief gezin (papa en mama beide bijna 30) met -momenteel- 1 dochtertje geboren in 2017. Doordat we dichtbij ons werk zijn gaan wonen (regio Leuven / Holsbeek) zijn de grootouders veraf en proberen we ons netwerk uit te breiden met mensen die graag willen mee-zorgen. Het lijkt ons leuk voor ons dochtertje om naast mama en papa ook andere ‘plusgrootouders’ te hebben die af en toe eens willen inspringen. Dit mag heel eenvoudig zijn, delen in de zorg, alledaagse momenten samen beleven, iets leuk gaan doen... Ons dochtertje is actief, goedlachs, heel sociaal en super leergierig. Wie weet tot binnenkort, groetjes.

Zoekertjes van KANDIDAAT GROOTOUDERS

ZKGR201

Hoi,ik ben Annie,61 jaar jong. Door omstandigheden zal ik nooit oma worden,daarom kwam elifvoorgrootenklein voor mij als geroepen. Ik zou mij heel graag engageren om met een "kleinkind" allerlei leuke en interessante dingen te doen. Ik werk parttime en woon in Brugge en zoek een gezin in de regio Brugge-kust.

ZKGR208

Wij zijn een koppel zonder kinderen en wonen in de omgeving van Heist-op-den-Berg. Mijn man is met pensioen en is 61 jaar, ik ben 58. Als warmte, gezelligheid en vriendschap ,een praktische hand en een luisterend oor iets voor jullie kan betekenen, willen wij graag een hechte band opbouwen.

ZKGR210

Graag stel ik mezelf even voor. Ik ben een actieve dame van 61 jaar, nog 4/5 werkende, maar met veel vrije tijd s'avonds en tijdens de weekends. Mijn zoon woont in het buitenland, zelf heb ik geen kleinkinderen. Graag zou ik steungrootouder zijn, zoals het woord zegt ' warme steun en opvang' voor kinderen die door omstandigheden geen oma hebben. Ik woon in Hasselt, in een landelijke omgeving met leuke tuin! Ik kijk uit naar een reactie.

ZKGR211

Wij zijn nog redelijk jonge grootouders-in-spe (53&58) maar hebben echt veel zin om ons betrokken te voelen in een jong gezin en kleine kinderen te zien opgroeien. Zelf hebben we twee volwassen getrouwde zonen die waarschijnlijk geen of heel misschien ooit eens kids willen. Dus waren we heel blij deze site te ontdekken om op deze manier mogelijk een mooie lange band op te bouwen met een kindje(s) dat behoefte heeft aan een extra warme thuis met actieve attente mensen. Omdat onze zonen zelf professioneel en sociaal zeer druk zijn lopen ze zeker niet de deur bij ons plat, dus zouden we het heel fijn vinden met een gezin een gezellig contact te hebben. Ons eigen leven is nog wel druk gevuld, dus we zien ons niet als continu babysit fungeren. Wel als extra familie waar je zowel moreel als praktisch op kunt rekenen. Wij zijn van Lier, dus liefst mensen van niet té ver uit de buurt. Natuurlijk moet het zowel met de ouders als de kindjes gewoon 'klikken'. Maar als dat het geval is liggen er nog vele mooie plezante ontroerende en waarschijnlijk onvergetelijke jaren in 't verschiet.

ZKGR212

Hallo Ik ben een vrouw van 59jaar die niet het geluk gehad heeft om moeder en nu grootmoeder te worden maar wel heel veel liefde in haar hart heeft. Ik zou graag meer betrokken zijn en samen heel leuke dingen doen. Mijn vriend is ook een echte vaderfiguur. Ik ben een natuurmens,ben graag buiten bezig. Ik werk deeltijds maar ga volgend jaar met pensioen. De regio is Herentals-Westerlo.

ZKGR213

Graag had ik mij kandidate gesteld!Ik heb zelf geen grootouders meer,en ook geen familie,dus voor mij ook een gemis.Helaas heb ik ook geen kinderen,dus kleinkinderen zal ik nooit hebben,maar ik mis het wel enorm.Als Antwerpse woon ik nu aan de Oostkust,ben 62 jaar en hou bijzonder veel van katten,heb dan ook zo een grote Maine Coon. Heel de zomer en tijdens de verschillende vakanties zie ik hier oma's en opa's met hun kleinkinderen,en dat doet wel wat pijn.Voor mij speelt het geen rol of het een jongen of een meisje is.

ZKGR214

Ik stel ons graag even voor, wij zijn een gepensioneerd echtpaar zonder kinderen ...we hebben een huis met tuin en een paar lieve poezen en vooral veel plaats in ons hart om een kleinkind leuke momenten te bezorgen, naar de zoo gaan , grootouderdagen op school, pannenkoeken bakken op woensdagnamiddag ...ik kan nog lang doorgaan. Misschien is er ergens een kindje dat hier blij en gelukkig van zou worden ? Opa zou heel goed met huiswerk kunnen helpen en oma zorgt voor de knuffels. Wij wonen in de buurt van Mechelen en hopen ons kleinkind snel te leren kennen.

ZKGR215

Wij zijn 64 en 59 jaar oud, woonachtig in LOKEREN. We hebben een gelukkig leven, maar missen de aanwezigheid van kinderen en kleinkinderen. We willen graag een hechte band opbouwen met een jong gezin / of alleenstaande mama/papa, met 1 of 2 kinderen. We houden van wandelen in de natuur met onze hondjes (2), koken en eten , creatief zijn met hout en verf, Met kleine kindjes erbij zal het zoveel leuker zijn.

ZKGR216

Ben sedert vorig jaar gepensioneerd. Ben verpleegkundige en heb veel met kinderen en ouderen gewerkt.Heb weinig familie en het is mijn grootste wens plus oma te worden van 1 of meerdere kindjes .Mogen eventueel ook tieners zijn.Ouder(s) zijn natuurlijk ook van harte welkom zodat we regelmatig kunnen samen komen.Ben zeer empatisch ingesteld en zorgen voor heeft me altijd veel voldoening gegeven en dat mis ik nu. Woon omgeving Gent_Deinze. Wacht met ongeduld op jouw reactie.

ZKGR217

Per toeval heb ik deze site ontdekt en het is mijn grootste wens steunoma te worden.Ik ben verpleegster en sedert een goed jaar gestopt met werken.Heb zeer weinig familie en heb een groot hart voor kinderen en mensen.Ben zeer empatisch ingesteld. Ik woon in groot Deinze.Ik kijk uit naar uw antwoord. Warme groet