Zoekertjes!

Ben jij op zoek naar grootouder(s) voor je kind(eren)? Of ben je op zoek naar een gezin met één of meerdere kleinkinderen? Dan raden we je aan om snel een zoekertje te schrijven! Meer info vind je terug in de rubriek ‘Kandidaat?’ op deze website.

Wil je niet direct een zoekertje schrijven maar heb je wel interesse? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande ‘Zoekertjes van KANDIDAAT GEZINNEN’ of ‘Zoekertjes van KANDIDAAT GROOTOUDERS’. Wie weet kom je wel een ‘zoekertje’ tegen van iemand die je eens graag ontmoet! Indien dit het geval is, mag je ons een mail sturen met meer uitleg over jullie gezinssamenstelling, interesses, etc naar info@elifvoorgrootenklein.be. Vergeet ook niet de code te vermelden die boven aan het zoekertje staat. Wij sturen jouw mail binnen de maand door naar diegene die het ‘zoekertje’ geschreven heeft.

‘Elif’ faciliteert dit platform en hoopt zo mensen bij elkaar te brengen. ‘Elif’ is als organisatie niet verantwoordelijk voor de communicatie tussen de kandidaten en de ontmoetingen.

Zoekertjes van KANDIDAAT GEZINNEN

ZKGE101

Wij wonen sinds 2009 in Dilbeek. Laura werkt parttime als verantwoordelijke in een kinderdagverblijf en Bart werkt fulltime als fotograaf bij colruyt. Wij hebben 2 fantastische kinderen: een zoontje Miel (°7/11/2011) en een dochtertje Flora (°14/06/2013). Miel is een ongelooflijk lief, sociaal en pienter kereltje. Flora een vrolijke en eigenwijze meid. Wegens omstandigheden (o.a. het verlies van een oma aan kanker) hebben onze kinderen eigenlijk maar 1 paar grootouders waar ze bij terecht kunnen, maar zij werken beiden nog meer dan fulltime, waardoor wij en onze kinderen vaak aanwezige grootouders missen (voor zowel aandacht, liefde,..als af en toe wat praktische hulp of oppas hulp). Daarom zijn wij op zoek naar steungrootouder(s). Grootouders die echt mee betrokken zijn in hun leven (en in dat van ons), veel meer dan enkel af en toe eens een bezoekje of eens helpen oppassen. Eigenlijk een echte oma en/of opa die samen met ons onze kinderen graag wil zien. Een oma en/of opa waar ook wij een goede band mee kunnen opbouwen en waarmee er hechte band kan ontstaan zodat we er, net als familie, voor elkaar kunnen en mogen zijn.

ZKGE102

Ik ben een alleenstaande mama van 50 jaar met een dochtertje van 9jaar. Tijdens de week wonen we in dilbeek en tijdens het weekend zijn we meestal aan zee. In 2012 is mijn mama overleden en sindsdien is mijn dochtertje op zoek naar haar omasterretje omdat ze haar méméke mist. Mijn dochter is een echt knuffelgat. Ze mist echt een familie. Ze mist een persoon die haar eens gaat ophalen aan school, die met haar gaat wandelen, die samen met ons op stap gaat. die er is voor de feestdagen (kerstmis, nieuwjaar, verjaardag), bij wie ze haar hartje eens kan luchten. Wij zijn altijd met ons tweetjes en soms heb je nood aan iemand anders.

ZKGE103

Ik ben zelf opgegroeid zonder groutouders. Ik had wel een grootvader, maar die is gestorven toen ik 11 was, en hij was toen al in de 80, en een echte relatie had ik niet met hem.Mijn ouders zijn redelijk vroeg gestorven, mijn moeder toen ik 12 was, mijn vader op mijn 21e. Ze hebben jammer genoeg geen van mijn 3 kindjes gekend. Mijn man is 6 jaar ouder dan ik. Zijn moeder is bijna 4 jaar geleden gestorven, zijn vader leeft nog, maar die is intussen ook al 78 en woont in Brugge, niet bij de deur dus. Mijn kinderen (3 meisjes van 6, bijna 4 en 1,5) zullen dus ook opgroeien zonder grootouders. Ikzelf heb dat als kind nooit echt als een gemis ervaren. Er werd onder vriendjes ook niet echt over gesproken. Maar ik heb de indruk dat grootouders nu veel prominenter aanwezig zijn in het leven van hun kleinkinderen. Er zijn de grootouderdagen op school, veel kindjes worden al eens afgehaald aan de schoolpoort door oma of opa, of gaan er logeren en worden dan verwend met pannenkoeken en chocomelk ;-). Mijn kinderen krijgen ook pannenkoeken en chocomelk, maar geef toe, dat is toch anders :-). Rune, de oudste, heeft al vaak gevraagd waar haar 'mémé' en 'pépé' (haar beste vriendje noemt zijn grootouders zo) zijn. Ze heeft haar grootmoeder nog even gekend, en weet dat die 'een sterretje' is geworden, maar ze blijft erop terugkomen. Dat ze dat ook wil. En ik begrijp haar. Het moet leuk zijn, een extra paar mensen dat je graag ziet, en niet de ouderlijke 'opvoed'-verplichtingen heeft, maar er gewoon zij. Om naar de speeltuin te gaan. Om samen naar een film te kijken. Om in de zomer naartoe te fietsen. Zelf zou ik het ook wel fijn vinden, 2 extra mensen die mijn kinderen graag zien. Om eens een klapke mee te doen. Om samen taart te eten op verjaardagen. En zo. Dus we zijn op zoek. Naar 2 lieve mensen die onze kindjes in hun hart willen sluiten. Er eens ne pannenkoek mee gaan eten en naar de grootouderdagen op school gaan. Of zo… Liefs. Wij.

ZKGE104

Ik ben een alleenstaande mama met een zoontje van twee jaar uit Maasmechelen. De vader van mijn zoontje en zijn ouders wonen ver weg, mijn vader leeft niet meer en mijn moeder is ziek. Ik ben daarom op zoek naar een lieve vervangoma en of -opa. Ik vind het namelijk vaak moeilijk om oppas te vinden voor mijn zoontje. Ik heb het niet breed dus een betalende oppas is niet mogelijk. Ik zou het ook fijn vinden als mijn zoontje zich aan één iemand (of een koppel) kan hechten, zodat hij niet telkens moet wennen aan iemand anders. Heb jij zin om af en toe te zorgen voor een ventje van twee dat heel graag babbelt, houdt van lachen, uitstapjes op de fiets of te voet, graafmachines en tractors, dan hoor ik het graag. Ik kan je/jullie verzekeren dat je er veel liefde en dankbaarheid voor terug zal krijgen.

ZKGE105

Ben een alleenstaande mama van 53 met een zoon van 9 uit Kalmthout op zoek naar liefdevolle grootouders(s) . Mijn zoon en ik verlangen naar een fijne band met grootouders die er voor ons willen zijn in aandacht, aanwezigheid en verbondenheid maar ook in het alledaagse leven om es een knuffel te krijgen enerzijds en aan wie we onze liefde kwijt kunnen anderzijds. Wij wonen in Kalmthout, houden veel van de natuur en zijn nogal alleen in ons bestaan omdat onze familiebanden weg zijn door omstandigheden. Ikzelf ben nogal creatief en hou van ontwerpen en schilderen met olieverf en in het algemeen van warme decoratie en kunst. Mijn ouders zijn al geruime tijd overleden alsook de ouders van mijn partner. We voelen ons daardoor wel een beetje ‘alleen’ op de wereld en willen daar echt iets aan doen. Bent u die oma en/of opa met een hoog knuffelgehalte die het wel ziet zitten om in ons leven iets te kunnen betekenen ? Mijn zoon is erg lief, houdt van houtbewerking, zwemmen, tennis en vooral van huiselijkheid. We hebben 2 schatten van poezen zonder wie we niet echt kunnen missen. We kijken er al naar uit om u in ons leven te verwelkomen..

ZKGE106

k ben op zoek naar een oma/opa (of beide) om soms op maandag mijn dochtertje uit school te halen.. (15.50uur) Ik wil een cursus volgen die volgende week maandag start en ik heb nog steeds geen oplossing… En soms ook dinsdagavond en donderdagavond (in samenspraak en ook niet elke week en dit tussen 18.00 uur en 22.00 uur) Ik ben van regio Lille (Kempen) Zou niet voor elke week zijn daar de papa in ploegen werkt. Wie kan me snel helpen? Hopelijk spoedig een leuk berichtje? Alvast bedankt

ZKGE107

Wij zijn een jong gezin met een zoontje van bijna 7. Als kind had ik een fantastische grootvader en grootmoeder, onze zoon heeft geen grootouders en dat vind ik heel erg jammer. Ik ben op zoek naar een vervang grootouder(ers) die hem kennis laat maken met de warmte en gezelligheid en vriendschap die grootouders kunnen bieden. Hij is een hele lieve, grappige en levendige jongen. Hij houdt van sport en in het bijzonder van voetbal en fietsen. Liefst omgeving Oost Vlaanderen (Gent)

ZKGE108

Hallo, ik ben een alleenstaande mama, 36 jaar oud, met een dochtertje van 2 jaar oud. Zij woont permanent bij mij, geen co-ouderschap. In januari zal ze voor het eerst naar school gaan. Wij hebben geen familie, en ik merk dat mijn dochtertje toch wel een opa en oma mist. Zo noemt ze regelmatig 'oudere' mensen die ze ziet 'opa en oma'. Wij wonen in Diest, Vlaams-Brabant, maar vlakbij Limburg. Grootouders uit omgeving Leuven, het Hageland of omgeving Hasselt zouden dus ideaal zijn. Mijn dochtertje is een heel enthousiast en levendig kind, dat houdt van dansen, knuffelen, lachen en rondrijden op haar loopfietsje. Ze is erg sociaal en zoekt gemakkelijk contact. Ze is volop dingen aan het bijleren,begint steeds beter te praten en wordt langzaamaan een echte kleuter. Graag zouden wij een opa en/of oma leren kennen, die wekelijks of tweewekelijks eens met haar iets wil ondernemen : eens bij elkaar op bezoek gaan, een uitstapje,een wandeling,een verhaaltje voorlezen, naar schoolfeesten komen...Mijn dochtertje vindt alles leuk. Misschien ook eens af en toe eens babysitten, indien dit voor u mogelijk is. Graag wel mensen die afspraken nakomen, en niet afhaken na een paar keer. We zoeken naar een vaste persoon of vaste personen, iemand waar we op kunnen rekenen. Hopelijk tot schrijfs.

ZKGE109

Wij zijn een knuffelgezin en op zoek naar een oma/opa die ons wil helpen om mijn kindjes terug een opa/oma gevoel te krijgen. Mijn schoonouders wonen veel te ver. Mijn mama is 3 jaar geleden overleden. Mijn vader heeft zware gezondheidsproblemen, waardoor hij regelmatig in het ziekenhuis beland. Wij zijn op zoek naar een warm hart om mijn kinderen mee te begeleiden naar school, opa/oma feest, .... Onze bengeltjes heten Joshua (7 jaar) en Louiz 4 jaar). Wij wonen in Vlaams-Brabant : Lembeek.

ZKGE110

Wij zijn een gezin met één dochtertje, woonachtig te Waarschoot. Ikzelf werk 3/5 als sociaal assistente in Gent en mijn man is zelfstandig. Ons prachtige dochtertje is 5 jaar. Wij zijn ook kandidaat pleegouder, dwz dat we een meisje verwachten tussen 3 maanden en 4 jaar, perspectiefbiedend, dus voor een langdurige plaatsing. Wij hebben een kamer over, en veel liefde in ons hart, en daarom willen wij een kindje een thuis, kansen en een toekomst bieden. Ikzelf ben 43 jaar en heb niet zo vaak contact met mijn eigen moeder, en heb nooit een vaderfiguur gehad. Dus de enige oma en opa waar we kunnen op rekenen zijn de ouders van mijn man, maar zij staan op dit moment nog een beetje weigerachtig tov het nieuwe (pleeg)kindje dat ons hopelijk snel zal vervoegen, ze wonen ook niet in de buurt. Ik maak me dan ook een beetje zorgen omwille van mijn beperkt sociaal vangnet. Het zou zo fijn zijn mochten we een oma en/of opa leren kennen die warmte en liefde over hebben, om onze kindjes in hun hart te sluiten, en natuurlijk betekent dat niet alleen maar oppas J maar veel meer dan dat. Maar ook omgekeerd willen we iets voor jullie betekenen, geven is één van de mooiste gebaren die er zijn en het is nog mooier als het wederzijds kan. Benieuwd naar jullie reactie …

ZKGE111

Wij zijn een koppel met 4 kinderen ( 3 meisjes en 1 jongen) tussen de 14 jaar en 1 jaar. Zij groeien op in een warm hecht nest. Onze kinderen zijn rustige gevoelige wezentjes die heel graag in de natuur vertoeven, lezen, en gezellige dingen samen doen. Helaas heb ik ( de mama) geen broers of zussen noch andere familie en heeft mijn man wel een broer en ouders maar die willen de grootouderrol niet echt op hun nemen en kijken eerder passief toe vanop de zijlijn. De kinderen hebben er sporadisch contact mee via de obligate bezoekjes en gaan wel af en toe eens logeren( na lang aandringen van ons kant) maar spontaan en vol overtuiging is het niet. Hun rol/taak in het leven van ons en onze kinderen is echt miniem en daar willen wij graag verandering in brengen. We zoeken een ouder koppel die bewust het opgroeien van de kinderen wil meemaken, die met hen iets wil ondernemen ( eens een pannenkoek gaan eten, dierentuin bezoekje, eens eens op logement gaan, wandelingetjes maken, samen bakken, verhaaltje voorlezen,... ) en die er bewust voor kiest om die actieve rol te spelen. Wij zijn woonachtig in de mooie Vlaamse Ardennen dus iemand uit de buurt zou fijn zijn, doch is de ruime regio ook goed mits de motivatie van beide partijen even groot is.

ZKGE112

Mijn man en ik hebben 2 dochtertjes van 4 jaar en bijna 3 jaar. We hebben het heel goed samen in ons nieuw huisje in de buurt van Mechelen. We komen zelf beide uit een andere provincie dus onze sociale contacten zijn hier in onze buurt nogal beperkt. We werken allebei en het is vaak een puzzel om alles georganiseerd te krijgen maar het lukt omdat we kunnen terugvallen op enkele goede babysits. Gelukkig ben ik in de schoolvakanties altijd thuis en dan doe ik graag leuke activiteiten met mijn dochters. Als ik dan ergens naar toe gaan (mijn man werkt) dan mis ik iemand om samen met de meisjes onze ervaringen te delen. Een praktische hand, een luisterend oor, een beetje advies of gewoon samen koffie drinken (ik ben ook nogal een babbelgat) en vooral iemand die mijn meisjes eens goed knuffelt en luistert naar hun enthousiaste verhalen. Ik wil graag hebben dat mijn kinderen een band kunnen opbouwen met een steunopa of steunoma (dus echt niet opzoek naar een babysit) Het zijn echt schatjes en natuurlijk hebben ze ondanks hun jonge leeftijd door dat er iets mis is met oma. Hun oma is zwaar dementerend en wordt verzorgt door opa. Dit weegt zwaar op ons familie geluk want er gaat weinig of geen aandacht uit naar de kleindochters. Een (verjaardag)feest is nooit echt een feest met mijn schoonouders erbij. Dus ga jij graag op stap, kom je graag naar een feestje en zie je het zitten om mijn meisjes te verwennen met aandacht dan zou dit een heel bijzonder cadeau zijn!

ZKGE114

Wij zijn ouders van een meisje van 2 jaar en 7 maanden en wonen in stad Antwerpen. Ik kom uit Afrika en mijn man uit Finland. Ik studeer verpleegkundige. Ik wil graag mijn diploma halen maar vind dat niet gemakkelijk. Ik vind het bijvoorbeeld soms moeilijk om er tijdens de stage weken en vooral woensdag namiddag te zijn voor mijn dochtertje . De grootouders wonen niet in België. Onze dochter is een heel lief en rustig meisje. Wie wil er graag een opa en/of opa zijn en mee voor haar zorgen?

ZKGE115

Wij zoeken een lieve oma en opa voor ons gezin. Wij hebben een zoontje van vier, maar niet echt veel familie, en de familie waar we nog contact met hebben wonen niet in de buurt. Ik heb zelf het grootste deel van mijn jeugd bij mijn meme gewoond, en ik denk daar aan terug met een heel warm gevoel, en ik wil dat onze zoon ook kunnen geven. Wat ik verwacht van de plusoma of opa? Dat er vooral veel liefde gegeven word aan mijn zoontje, respect en begrip, dat ze iets bijbrengen aan zijn opvoeding, leuke dingen samen doen enz.. Wij willen zelf gewoon ook een heel goed contact hebben, alles staat in teken van respect en liefde voor elkaar.. Wijzelf wonen in Knesselare, dus zou leuk zijn om iemand in de buurt te hebben! Groetjes, K., J. en L.!

ZKGE116

Ik ben een alleenstaande mama met twee lieve dochters van zeven en net één jaar. Hun papa is een gekende donor, waarmee de meisjes wel een heel fijn contact hebben, maar die niet betrokken is bij de opvoeding (noch emotioneel, noch financieel) en die bovendien heel ver woont. Zijn ouders zijn gestorven en dus de grootouders van die kant hebben mijn dochters nooit gekend. Ik ben jammer genoeg niet zo'n jonge mama (buiten mijn wil om, maar mama worden gaat niet bij iedereen zo vlot jammer genoeg), en mijn eigen ouders zijn dan ook al oudere grootouders. ze zijn heel lief voor de kinderen en we gaan er heel regelmatig op bezoek, ik ben dan ook heel dankbaar dat ze hun oma en opa nog kennen. Maar wegens hun leeftijd zijn ze jammer genoeg niet meer zo actief , en dus kunnen ze niet echt meer dingen met de kinderen ondernemen. ik hoop dat ze er nog heel lang zullen zijn, want ik vind grootouders heel belangrijk (zelf had ik een heel goeie band met mijn oma en opa) maar jammer genoeg is de kans groter dat dat misschien niet zo lang zal zijn als bij een jongere oma en opa. Bovendien zou het voor zo jonge kinderen wel heel erg fijn zijn als ze nog van alles konden ondernemen met hun oma en opa. Daarom zou ik heel blij zijn met lieve wens-grootouders (liefst tweede helft zestigers...maar leeftijd is zeker geen breekpunt), als het kan liefst een koppel, want een extra man in hun leven als rolmodel kan zeker een meerwaarde betekenen voor hen, gezien ze hun papa minder vaak zien. Mijn oudste dochter is een vrolijk, ondernemend meisje met veel vriendinnetjes, dat houdt van dansen, ballet, paardrijden, de zee, de natuur, een dagje naar het pretpark, ...maar ook van lezen, tekenen en urenlang kan spelen met haar playmobil en poppen. ze is zeer creatief en snel enthousiast te krijgen, maar ze is ook heel graag gewoon thuis en is ook een beetje tv-verslaafd jammer genoeg. Als alleenstaande, werkende mama is het niet altijd makkelijk om de hele tijd te helpen invullen, bovendien slorpt haar kleine zusje (net één jaar) nog heel veel tijd en aandacht op. en dus zou een paar enthousiaste, creatieve, ondernemende grootouders zeer welkom zijn. Ook voor de kleine spruit, natuurlijk een kleine hartenbreker maar ondertussen stilaan ook een zeer ondernemend dametje aan het worden, zou het geweldig zijn om twee extra, lieve, koesterende mensen in haar leven te hebben, die samen met haar de wereld willen (her)ontdekken. Wij wonen in Brugge, en een koppel uit de omgeving zou natuurlijk wel fijn zijn. Anderzijds zijn wij wel mobiel en ook mensen die verder wonen mogen zeker reageren.. het kan ook leuk zijn een paar leuke logeer-grootouders te hebben ;-) . Welbedankt!

ZKGE117

Hallo, we zijn een gezin uit Hoegaarden met twee leuke kinderen (Emma: 7 jaar en Mil: 6 jaar). We zijn op zoek naar plusgrootouders in de regio Tienen/ Hoegaarden die leuke dingen willen doen met onze kindjes.

ZKGE118

Wij zijn een gezin uit groot Menen en hebben 2 lieve kindjes: een jongen van 5 en een meisje van 1. Ik hoor constant van vrienden en collega's dat de kindjes af en toe mogen gaan overnachten bij de grootouders. Wel dit missen wij nu eenmaal met name lieve grootouders die zich nog jong van hart voelen en leuke dingen willen doen met de kinderen. Onze ouders zijn immers minder mobiel geworden en kunnen het helaas niet meer aan om voor onze kindjes te zorgen of met hen te spelen en grootouder'dingen' te doen. Voel je je geroepen om een deel uit te maken van ons warme gezin?, stuur gerust een bericht en wie weet .... tot gauw:)

ZKGE119

Ik komt uit Indonesië maar woon al 14 jaar in België en mijn man komt uit Nederland. We hebben 4 lieve kinderen van 12 jaar, 10 jaar, 6 jaar en 18 maanden. Mijn ouders wonen nog in mijn geboorteland en mijn schoonvader is 5 jaar geleden gestorven dus blijft mijn schoenmoeder van 84 jaar oud maar zij woont in Nederland dus zien onze kinderen bijna nooit. Mijn man werkt fulltime(soms zaterdag moet ook werken) en ik ben werkloos. Maar dadelijk moet ik naar stage gaan. Ik heb fibromyalgie, cvs en lumbalgië. Ikzelf heb ook (steun) grootouders gehad want mijn grootouders zijn gestorven vóór mijn geboorte van beiden kanten van mijn ouders. Ik heb de indruk dat grootouders nu veel prominenter aanwezig zijn in het leven van kleinkinderen. Er zijn de grootouderdagen op school, veel kindjes worden al eens brengen- en afgehaald aan de schoolpoort door oma of opa, of gaan er logeren. Zeker wanneer ik ziek ben of slechte moment (pijn en spierontsteking) heb of rust nodig moet ik altijd een andere mama vragen om mijn kinderen wegbrengen- en afhalen van school en dat is soms heel vervelend. Wij zijn altijd met ons tweetjes en soms heb je nood aan iemand anders. We voelen ons daardoor wel een beetje ‘alleen’ op de wereld en willen daar echt iets aan doen. Daarom zijn wij op zoek naar steungrootouder(s). Grootouders die echt mee betrokken zijn in hun leven (en in dat van ons), veel meer dan enkel af en toe eens een bezoekje of eens helpen oppassen. Eigenlijk een echte oma en/of opa die samen met ons onze kinderen graag wil zien. Een oma en/of opa waar ook wij een goede band mee kunnen opbouwen en waarmee er hechte band kan ontstaan zodat we er, net als familie, voor elkaar kunnen en mogen zijn.

ZKGE120

Hoi, wij zijn een gezinnetje van 6. Papa, 4prachtige (B)engels en mama. Helaas is onze "familie" niet zo op ons gesteld, mischien omdat we zo nu en dan eens een beetje teveel lawaai maken? Of mischien omdat onze handjes een keertje teveel tegen de ramen hebben gekleefd...? Of omdat we de net geschildere muur als nieuw schilderdoek aanzagen?... de kwast lag voor het grijpen en het was naar mama's zeggen een heus kunstwerkje. Papa is 30jaar, wy kleine kapoetjes zijn er 7,6,4,3. En mama... nu ja, nog niet zo oud als we durven zeggen ;) We houden van spelen en ravotten, snoeperen, babbelen, knutselen... echte bezige bijtjes... eventjes bij vermelden dat er wel vervelende allergietjes zijn onder ons, zo kan er iemand niet op dieren, melkproducten en fruit met pitjes, een atopisch velletje is voor ons ook niet vreemd. Hier hebben we goede cremekes voor :) wy groeien op in het mooie waasland, meer bepaald Sint.Gillis Waas. Wij gaan binnekort ook naar de chiro, daar gaan ze ons leren hoe je een echt kamp maakt met hout en touw. Het zou fijn zijn moesten we een leuke opa en oma hebben om dit alles ook met te delen... iemand die af en toe eens aan ons denkt zoals bv of we een goed rapport hebben, of die naar de kerk komt als we onze communie doen of eens een stukje taart komt eten als we jarig zijn... of gewoons eens belt om te vragen hoe het met ons gaat. Dit zou heel fijn zijn. Getekend, drukke dolle bende.

ZKGE121

k ben een alleenstaande mama en ben opzoek naar een oma. Mijn dochtertje is nu 3 maand. Ik zou het leuk vinden dat er een oma zou zijn in het leven van mijn dochter. Deze oma kan dan leuke dingen doen met haar en zo ook de mama helpen inzake de opvang (van tijd tot tijd, dus niet constant). Dit voor de regio Lokeren .

ZKGE122

Wij wonen in Steenhuffel. We zijn een Belgisch-Braziliaans gezin met twee kindjes (6 jaar en 2 maand). Zelf ben ik onderwijzeres en mijn man is loodgieter. Mijn moeder overleed 5 maand geleden na een slepende ziekte. en mijn vader heeft ondertussen reeds nieuwe partner. Mijn schoonouders wonen in Brazilie. Daarmee dat we graag iemand zouden vinden die de rol van grootouder kan opnemen... Bedankt voor je interesse. Vriendelijke groeten.

ZKGE123

Ben een alleenstaande moeder van 31jaar. Mijn dochter is 4jaar. 24/08/12. Ik ben geadopteerd toen ik 5 jaar was van uit Rwanda dus mijn dochter haar oma woont in Rwanda, opa is helaas bij de genoïcide vermoord. Mijn dochter is altijd bij mij gaat nooit naar haar papa. Mijn dochter Amélia is een heel mooi meisje. Ze is een mengeling, heeft een mooie mokka kleurtje en prachtige krullen. Ze krijgt overal wel veel aandacht waar ik kom maar dat is van mensen waar je geen band mee ontwikkelt. Ik wil graag dat ze aandacht krijgt van mensen die wel in haar leven blijven. Op school was er oma en opa dag en er was niemand voor haar dan breekt mijn hart echt. Ik wil voor haar een lieve oma en/of opa die oprecht met haar tijd wilt doorbrengen en haar verhalen vertelt over hoe het vroeger was in hun tijd. Ik ben zorgkundige en vond dat heel boeiend om die verhalen van vroeger te horen maar ik kan Amélia dat niet zo boeiend uitleggen. Na een tijd als er een band is opgebouwd dat jullie alleen uitstappen kunnen gaan doen of eens kunnen babysitten. Wij zijn van Hasselt. Ik hoop op een spoedige reactie van oprechte lieve grootouder(s).

ZKGE124

Hallo, ik ben een 37 jarige mama, getrouwd met een schat van een man en wij hebben 2 kinderen. Omdat ik nooit geen ouders heb gehad, mis ik enorm een mama figuur maar zeker ook grootouders voor ons kinderen. Onze dochter doet haar communie en op zo momenten vind ik het heel moeilijk. Ik heb ook geen broers of zussen en de kinderen geen nichtjes of neefjes dus wij zijn altijd met ons viertjes. Nu met kerst hebben we gelukkig nog mijn grootouders maar die mensen zijn diep in de tachtig. Ik zou het ontzettend fijn vinden om samen met de kinderen en jullie eens iets te doen, bv gewoon thuis eens gezellig thuis zitten met een koffietje en een stukje taart. Wij zijn van zuid-limburg ( Belgie). Wij kijken er alvast naar uit om e.v kandidaten te ontmoeten. Lieve groetjes.

ZKGE125

Ik ben een mama van 4 schatten van kinderen. 2 zoontjes van 9j en 4 j en 2 dochters van 11j en 6 maand. Ben gelukkig gehuwd. Ondanks mijn lieve gezin ontbreekt er iets heel belangrijks, een oma en opa. Ikzelf heb geen makkelijke jeugd gekend en sinds 6,5 jaar hebben mijn ouders alle contact met mij en de kindjes verbroken. Dit heeft een heel groot effect op mij en de kindjes. Mijn 2 kleinsten weten helemaal niet wat het is om een oma en opa te hebben die hun alle liefde en geborgenheid biedt. Mijn schoonmama is recent overleden en mijn schoonpapa heeft het heel moeilijk met zijn eigen. Ik lijd er enorm onder dat ik en mijn kindjes die warmte moeten missen, de bezoekjes aan oma en opa, de feestdagen, verjaardagen zonder hun... Wij zouden het plezant vinden als we hun bij ons in de buurt konden vinden. Zijn jullie die 2 lieve mensen die het zien zitten om 4 lieve kids en hun mama en papa een warm hart toe te dragen en dat van ons te willen ontvangen?? Laat het dan snel weten. Wij zijn van Zonhoven.

ZKGE126

Wij wonen in Sint-Amandsberg nabij Gent. We zijn op zoek naar een lieve oma en of opa die wat meer aanwezig zou kunnen zijn in ons leven. Onze families wonen ver (in Limburg en in Spanje) en daarom zou het fijn zijn iemand wat dichterbij te hebben om oma en opa-dingen mee te doen :) om regelmatig ook op terug te kunnen vallen enerzijds, en om fijne uitstapjes mee te maken of gezellig mee samen te zijn anderzijds. Onze zoon is geboren op 1 juni 2015 en alle liefdevolle aandacht is zeer welgekomen :)

ZKGE127

Ik ben een alleenstaande mama van 42 jaar met een dochter van bijna 3 jaar (°Aug 2014). De papa heeft haar niet erkend en is in geen opzicht betrokken bij de opvoeding van mijn dochter. Wij wonen in Tienen en hebben geen familie in de buurt wonen die ons af en toe kan helpen. Wij zijn op zoek naar een toffe persoon (of “buurt” Oma/Opa) die af en toe kan inspringen met het brengen/afhalen van school en/of om samen toffe activiteiten te doen.

ZKGE128

Hoi, ik ben een alleenstaande mama van 36 jaar met een dochtertje van vier jaar. Wij wonen in Borgerhout. Zij is half marokkaanse en heeft haar grootouders langs papa's kant nog nooit gezien doordat zij in marokko wonen. Door een recente breuk met mijn vader, blijft er dus mijn mama over en mn ex-plus mama. Die zien we echter niet zo heel vaak omdat ik zelf geen rijbewijs heb en zij toch wel effe een stukje verder wonen. Mijn dochtertje is een spring in-het-veld met heel veel liefde in haar. Een echt knuffelmieke met een rateltong (juist haar mama). Het zou dus tof zijn moesten wij een opa/oma in de buurt hebben waar ze af en toe een lach kan gaan toveren.

ZKGE129

Wij zijn een nieuw samengesteld gezin uit Antwerpen (LO). De kinderen van mijn man hebben 2 grootouderparen, waarvan één paar om de hoek. Ons eigen kindje (16 maanden, dec 2015) heeft een fantastische oma en opa, maar dan wel op een kleine 100 km afstand. Langs mijn kant zijn er door omstandigheden geen grootouders. Ik wens hem van harte ook een lieve oma en/of opa die in de buurt wonen en die hem mee zien opgroeien. Vervanggrootouders die hem later eens verrassen door hem van school te halen om pannenkoeken te komen eten bij hen thuis, die hem die typische warmte en gezelligheid bieden. Ik werk deeltijds dus we zijn zeker niet op zoek naar babysit- of opvangdiensten. Hoewel het natuurlijk heel fijn zou zijn als de vervanggrootouders in een noodgeval kunnen bijspringen. We zijn op zoek naar iemand die ons zoontje mee in het hart wil sluiten. Zowel mijn man als ikzelf hebben een nogal vreemde familiegeschiedenis waardoor wij heel goed weten dat een zelf gecreëerde familieband net zo waardevol kan zijn als een bloedband. Dus wij hopen iemand te ontmoeten waar wij als ouders een leuke klik mee hebben.

ZKGE130

Ik ben een alleenstaande mama met drie kleine kindjes. Twee jongens van 5 jaar en bijna 4 jaar en een dochtertje van 2 jaar. We wonen in de buurt van Gent. Mijn dichtste familie woont ofwel in het buitenland of werken fulltime of zijn net iets te oud om me mee te helpen voor de zorg van m’n kindjes. Ik denk vaak hoe mooi het moet zijn om een paar mensen te hebben in ons leven die echt bijna dagelijks betrokken kunnen zijn bij de zorg van de kindjes. Het zou uiteraard vooral praktisch handig zijn maar ook voor de kids een mooie extra om iemand te hebben die veel liefde en zorg kan brengen. Iemand die misschien zelf geen kleinkinderen heeft en daarvan droomt.

ZKGE131

He hallo! Dag opa, oma, nonkel of tante in spé!.... Wij zijn een gezinnetje van vijf woonachtig in Riemst, Limburg. Wij zijn samen met een papa en een mama, een grote zus van 9 en twee broertjes van 7 en 4. Wij lopen al eens te fantaseren hoe fijn het zou zijn om iemand in de buurt te hebben waarmee we de vreugde van ons samenzijn kunnen delen. Wij zijn vrijzinnig humanistisch georiënteerd met een grote liefde en interesse in mensen: in al wat hun beweegt, doet leven en verlangen. Hoe zou jij /zouden jullie iets voor ons en onze kinderen willen of kunnen betekenen? Mee lezen in de klas, een ijsje eten om de hoek, meekijken met het huiswerk dat gemaakt moet worden of gewoon gezellig met ons een potje koken na schooltijd en wat tijd met ons doorbrengen. Wij zijn gewend om veel met anderen te delen en veel met andere mensen op te trekken. De kinderen laten zich graag meenemen in de natuur, op een fietstochtje, naar de speeltuin of de kinderboerderij… en zijn vaak met iets eenvoudigs al heel tevreden. Ze helpen ook wel eens een handje in de moestuin; papa of mama mogen helpen vervult ze dan met trots. Opa’s en oma’s hebben we in overvloed, alleen wonen ze erg ver bij ons vandaan. We koesteren de momenten dat ze bij ons kunnen zijn, genieten daar dan erg van. Maar missen iemand in de buurt die niet alleen op bezoek komt, maar meer onderdeel uitmaakt van ons gezinnetje. We staan open om mensen te leren kennen en in onze kring op te nemen. We nemen graag de moeite om jullie nader te leren kennen. In afwachting van jullie reactie, met vriendelijke groet.

ZKGE132

Ik ben 24 jaar en woon sinds een jaar alleen in het centrum van Antwerpen. Ik heb geen grote familie, enkel een tante, een nonkel, een zus en een broer. Wij komen heel goed overeen, maar zoals je merkt missen er enkele gezinsleden. Mijn grootmoeder en meter stierven beiden op het einde van 2009. In juli 2010 stierf ook mijn mama. Omdat we nooit een goede band met onze papa hadden, zag hij zijn kans en nam hij de benen. Hij nam zijn moeder mee. Wij kunnen allemaal goed ons mannetje staan, maar ik mis het wel om dingen te doen die je met je ouders of grootouders zou doen. Ik zoek daarom een bomma/omaatje/opaatje die wat gezellig door de straten van Antwerpen wil kuieren, samen naar mooi en meedogenloos wil kijken (zenden ze dat nog uit?) en koffietjes wil drinken. Ik hou ook van hondjes, dus ik vind het prima om met de hond te gaan wandelen! Groetjes

ZKGE133

Jongen van bijna twee wonende te Hemiksem (Antwerpen) is op zoek naar nieuwe grootouders. Ik ben een zeer actieve jongen die graag buiten speelt. Ik heb een zuiders temperament. Mijn voorouders zijn aan de ene kant van Spaanse origine en Franse origine aan de andere kant. Ik brabbel enorm graag en ben ook verlegen bij mensen die ik niet ken. Ik ben klein van gestalte en een licht gewichtje maar als het moet ben ik zeer sterk. Het liefst speel ik buiten in de tuin. Haal uiteraard ook kattekwaad uit zoals het moet bij een jongen van twee. Ik ben op zoek naar nieuwe grootouders liefst iemand die gepensioneerd is en uiteraard getrouwd is, bij deze zoek ik eigenlijk een gepensioneerd koppel die af en toe wat tijd voor mij vrij kan maken. Waarmee ik toffe en creatieve dingen mee kan doen. Omdat ik enorm graag buiten ben hou ik ook van weg gaan naar de winkel, een uitstapje en uiteraard naar de zoo gaan.

ZKGE134

Hallo, ik stel me graag even voor.Ik ben een alleenstaande moeder met twee puberdochters (16j en 18j). Mijn kinderen hebben door een problematische scheiding praktisch geen contact meer met hun vader. Mijn ouders zijn niet echt betrokken bij ons gezin. Ik zoek een stel meelevende grooutouders die echt 'aanwezig' kunnen zijn voor hen en misschien ook een beetje voor mij.... Wij wonen in Liedekerke samen met onze lieve hond.

ZKGE135

Hallo! Wij zijn Z. en G., trotse ouders van D. Zij is onze dochter van 2 jaar en een half. Z. werkt al heel wat jaren als magazijnier bij GLS. Mama werkt niet. Onze dochter gaat sinds november ’17 dagelijks met een grote glimlach naar de kleuterklas. Wij schrijven dit zoekertje omdat we op zoek zijn naar een grootouder of naar grootouders, die iets kunnen betekenen voor ons en onze dochter. Wij hebben jammer genoeg geen familie en weinig vrienden in België, waardoor onze dochter altijd alleen bij ons is en weinig andere mensen kent. Wij als ouders zijn allebei afkomstig uit Congo, maar zouden graag hebben dat onze dochter ook met andere culturen in contact komt en deze leert kennen: bij elkaar op bezoek gaan, samen spelen, praten, uitstapjes maken. We zijn op zoek naar grootouders die zowel Frans als Nederlands kunnen praten, zodat ook wij goed kunnen babbelen met jou/jullie. Onze dochter leert nu al een klein beetje Nederlands in de kleuterklas, maar zelf begrijpen wij dit niet zo goed omdat we thuis vooral Frans spreken. Wij wonen in de regio van Boom. Het zou voor ons leuk zijn om een familie dichtbij te vinden, zodat we ons met het openbaar vervoer makkelijk kunnen verplaatsen als we op bezoek willen komen. Wie wil er ons graag leren kennen en onze dochter de kans geven om samen met jullie op te groeien? Wij kijken er alvast naar uit om jou/jullie te ontmoeten! Vele groetjes van Z., G. en D. Bonjour! On est Z. et G., nous sommes les parents fiers de D. Elle a 2 ans et demi. Z. travaille dans un entrepôt chez GLS depuis quelques années. G. ne travaille pas. D. va à l’école depuis Novembre ’17. Elle l’aime beaucoup. Nous écrivons cette annonce parce que nous cherchons une famille de grand père et grand mère pour notre fille. Malheureusement, nous n’avons pas des famille ou beaucoup des amis en Belgique. Souvent, la petite est toujours avec nous à la maison. Nous sommes d’origine Congolaise, mais on voulait aussi que notre fille habitue avec des autres cultures pour faire des visites, pour jouer ensemble, parler et faire des activités J Nous aimerions trouver une famille qui parle néerlandais et français, pour bien parler aussi avec nous. Notre fille apprend un petit peu de néerlandais à l’ école, mais on ne le comprend pas beaucoup. À la maison, on parle souvent le français. Nous vivons à Boom. C’est mieux que vous habitez pas trop loin, ça serait plus facile pour nous de vous rendre une visite. Nous sommes impatients de vous rencontrer! Beaucoup de salutations, Z., G. et D.

ZKGE136

Hallo, ik ben een alleenstaande mama van 32. Ik werk al 4 jaar als tandartsassistente en hoop nog door te kunnen groeien in mijn job! Sporten doe ik ook graag tussendoor. Ben sindskort gescheiden en woon samen met mijn 2 zoontjes van 11 en 7. De oudste gaat dus vanaf volgend jaar naar het middelbaar. Hij voetbalt al 5 jaar en de jongste wilt ook sporten, maar ik kan niet overal tegelijk zijn:) Ik heb geen enkele familielid hier ik de buurt en sta er dus alleen voor. Heel vaak heb ik het moeilijk op gebied van opvang of advies en kan er nergens mee terecht. Mijn moeder woont in Nederland en mijn vader nog verder weg. Ik en de jongens missen de aandacht , steun en warmte van mensen om wie wij kunnen geven en andersom! We wonen in Balen en hopen op een positieve reactie!

Zoekertjes van KANDIDAAT GROOTOUDERS

ZKGR201

Hoi,ik ben Annie,61 jaar jong. Door omstandigheden zal ik nooit oma worden,daarom kwam elifvoorgrootenklein voor mij als geroepen. Ik zou mij heel graag engageren om met een "kleinkind" allerlei leuke en interessante dingen te doen. Ik werk parttime en woon in Brugge en zoek een gezin in de regio Brugge-kust.

ZKGR203

Mijn man en ik zijn woonachtig te Hemiksem (nabij Boom) Er zijn quasi geen aanvragen vanuit het Antwerpse maar toch willen we onze kans wagen om een oproep stellen. Wij hebben zelf 1 dochter met 2 leuke kleinkinderen van 1 en 3 jaar , maar deze zien we heel erg weinig en ze wonen nogal ver. Graag hadden we altijd een grote familie gehad maar door omstandigheden, zo gaat dat soms nu eenmaal, is ons leven anders gelopen dan gepland. Toen we hoorden dat “Elif voor groot en klein” bestond kwam er terug een beetje hoop in ons bestaan en besloten we om mee te doen. Ons hart is groot , ons huis is ruim en super gezellig, we hebben 8 schattige poezen en zeer zeker nog ruimte over voor een koppel leuke kleinkinderen die zelf geen opa ( boba ) en oma ( bibi ) hebben. We zijn beiden zeer creatief en houden ervan om samen met de kids heel veel leuke dingen te doen oa : liedjes zingen, dansen en een beetje gek doen, knutselen, met klei spelen en potten bakken, poppenkast spelen, schilderen, vogelhuisjes bouwen, voederbollen maken voor de vogels in de winter, tuinieren doen we dan weer in de zomer en naar toneel of naar de Zoo gaan staat zeer zeker ook op onze lijst ……..kortom al wat leuk is om te doen wordt hier zeker gedaan. Eveneens zijn alle andere ideeën of initiatieven ook zeker welkom! We vinden het beiden zeer belangrijk dat we qua opvoeding naar de kinderen toe zeker op 1 lijn staan dus een goed contact met de ouders vinden we onontbeerlijk voor een fijne omgang met iedereen. Dat ieder kind recht heeft op een paar leuke grootouders is meer dan waar dus zien we jullie reacties of antwoorden graag vol spanning tegemoet. Zo hopelijk tot snel!!

ZKGR207

Wij zijn een koppel zonder eigen kinderen. We wonen in Kiewit (Hasselt). Ik ben een psychologe, mijn man is ingenieur. We zijn 42 en 53. We hebben een goed leven samen en we willen graag iets betekenen voor een gezin met jonge kinderen uit de buurt. Allebei zouden we het fijn vinden om kinderen te zien opgroeien en een band met hen op te bouwen. Nu is dat voor ons een gemis. We denken dat we warmte en betrokkenheid op overschot hebben die nu nergens heen gaat en dat is spijtig. We willen graag helpen met pampers verversen, huiswerk maken, op avontuur gaan, pleisters op knieën plakken, uitvinden waarom lieveheersbeestjes stippen hebben en samen gek doen en knuffelen (deze lijst is niet eindig :)).

ZKGR208

Wij zijn een koppel zonder kinderen en wonen in de omgeving van Heist-op-den-Berg. Mijn man is met pensioen en is 61 jaar, ik ben 58. Als warmte, gezelligheid en vriendschap ,een praktische hand en een luisterend oor iets voor jullie kan betekenen, willen wij graag een hechte band opbouwen.

ZKGR209

Hallo, door omstandigheden zal ik nooit oma worden en omdat ik altijd opvangmama geweest ben, zou ik ook heel graag opvangoma worden. Ik woon in Temse en zoek dus ook een alleenstaande mama/papa of ouders om voor hun kindje(s) oma te zijn. Afspraken over hoe en wat te maken na contact.

ZKGR210

Graag stel ik mezelf even voor. Ik ben een actieve dame van 61 jaar, nog 4/5 werkende, maar met veel vrije tijd s'avonds en tijdens de weekends. Mijn zoon woont in het buitenland, zelf heb ik geen kleinkinderen. Graag zou ik steungrootouder zijn, zoals het woord zegt ' warme steun en opvang' voor kinderen die door omstandigheden geen oma hebben. Ik woon in Hasselt, in een landelijke omgeving met leuke tuin! Ik kijk uit naar een reactie.

ZKGR211

Wij zijn nog redelijk jonge grootouders-in-spe (53&58) maar hebben echt veel zin om ons betrokken te voelen in een jong gezin en kleine kinderen te zien opgroeien. Zelf hebben we twee volwassen getrouwde zonen die waarschijnlijk geen of heel misschien ooit eens kids willen. Dus waren we heel blij deze site te ontdekken om op deze manier mogelijk een mooie lange band op te bouwen met een kindje(s) dat behoefte heeft aan een extra warme thuis met actieve attente mensen. Omdat onze zonen zelf professioneel en sociaal zeer druk zijn lopen ze zeker niet de deur bij ons plat, dus zouden we het heel fijn vinden met een gezin een gezellig contact te hebben. Ons eigen leven is nog wel druk gevuld, dus we zien ons niet als continu babysit fungeren. Wel als extra familie waar je zowel moreel als praktisch op kunt rekenen. Wij zijn van Lier, dus liefst mensen van niet té ver uit de buurt. Natuurlijk moet het zowel met de ouders als de kindjes gewoon 'klikken'. Maar als dat het geval is liggen er nog vele mooie plezante ontroerende en waarschijnlijk onvergetelijke jaren in 't verschiet.