Elif

‘Elif’ is onze afkorting van de naam ‘Elifterios’. Deze naam behoort een wijze oude man toe die Lea tijdens een reis door Griekenland ontmoet heeft. Hij woonde alleen en vertelde Lea over zijn dochter en kleinkinderen die ver weg van hem wonen. Elifterios wou echter zo graag een ‘opa’ zijn, met de nadruk op ‘zijn’. De afstand, en misschien zelfs een breuk, hadden er helaas voor gezorgd dat dit niet meer kon. Na deze ontmoeting had Lea, op reis maar ook thuis in België, het gevoel dat ze steeds vaker mensen ontmoette die kleinkinderen of grootouders als een gemis ervaren.

In 2013 richtte Lea met behulp van anderen de organisatie ‘Elif’ op. Niet alleen verwijzend naar ‘Elifterios’ maar ook naar de betekenis van het woord ‘elif’ zelf, namelijk ‘vriend’. Want immers dat hebben we voor ogen. Dat groot en klein uiteindelijk vrienden van elkaar mogen worden.

Lea (°01-04-1980) studeerde aan de Vrije Universiteit Brussel en werkte als orthopedagoge in België en Afrika. Nu geeft ze les aan KdG-Hogeschool te Antwerpen en zet zich tijdens haar vrije uurtjes, samen met andere geëngageerde vrijwilligers, in voor 'Elif' en andere mooie projecten.